Nieuwsbrief Uitgevers juni 2023 | De Vrije Uitgevers
 
devrijeuitgevers.nl
info@vrijeuitgevers.nl
033-2100400
 

Juni 2023

Geen pakbon? Dan krijg je de boeken terug
 

Het CB is heel streng geworden als het gaat om het aanleveren van boeken. Heb je geen pakbon meegeleverd, dan krijg je de boeken retour. Weliswaar pas na een eerste waarschuwing, maar toch. Zorg er dus voor dat je een ingevulde pakbon, in een envelop duidelijk zichtbaar op een doos plakt. Vermeld daarnaast op elke doos het ISBN, het aantal exemplaren en de titel van het boek.

Je kunt de pakbon makkelijk op MijnDVU invullen, downloaden en opslaan. Stuur de pakbon alsjeblieft ook naar pakbon@vrijeuitgevers.nl, zodat wij een kopie hebben. Vergeet niet de levering via het vooraanmeldformulier van tevoren te melden bij het CB.

Lees op MijnDVU meer over het aanleveren van goederen bij CB.

 
Gerard Keijsers
mail ons
Bol.com accepteert te kleine cover niet
 

Is jouw cover niet zichtbaar bij Bol.com? Check dan eerst of hij wel de juiste grootte heeft. Is hij kleiner dan 500 pixels breed? Dan uploadt Bol.com hem niet. Het beste formaat: 1400 pixels breed.

 
Angela Capo
mail ons
Vervoer CB gaat op de schop
 

Het CB stoot een groot deel van zijn vervoersdienst af. Vanaf oktober kan er daarom niet meer via boekhandels voorraad naar het CB gestuurd worden. Ook kunnen geen bestellingen voor afnemers meer meegegeven worden. Voor deze zendingen moeten jullie zelf een vervoerder zoeken.

 

Wat verandert er?

Vanaf 1 juli worden kleine zendingen (tot circa 10 dozen) verzonden via ID Logistics.

Vanaf 1 oktober zullen grotere zendingen (pallets) geleverd worden  door Tielbeke.

Vanaf 1 oktober stopt het CB met het vervoer tussen organisaties (ook wel VCA-VCA of cross dock genoemd). Deze zendingen zijn dan niet meer mogelijk:

·       van jouw locatie/magazijn direct naar afnemers;

·       naar de afdeling inkomend goed, met uitzondering van retouren.

 

Voor het verzenden van de retouren vanuit ons kantoor moeten wij zelf een vervoerder zoeken. Mogelijk gaan de kosten voor die zendingen omhoog. Zodra daarover meer bekend is, laten wij dit weten.

 
Willemien van der Zee
mail ons
Webshoporders makkelijker te raadplegen
 

Hoeveel boeken heb ik deze week verkocht via mijn webshop? Dat is sinds kort makkelijker te raadplegen. Ga in het webshopmenu naar Webshoporders 'deze maand' (bijvoorbeeld juni).

Lees meer over onze webshop in onze wiki.

 

 
Roemer Lievaart
mail ons
Annotatie is belangrijke metadata
 

Wil je dat jouw titel beter zichtbaar wordt in de online winkels, vul dan de annotatie in. Dat is een korte beschrijving van het boek in maximaal 200 tekens. Deze tekst ziet de webwinkelbezoeker als eerste. Deze tekst en de cover vergroten de kans dat de consument doorklikt.

 

Maak niet de fout om de eerste twee regels van de flaptekst te kopiëren. Bol.com en ook Vrijeboeken.com nemen bij de uitgebreide beschrijving namelijk de annotatie én de flaptekst over. Die eerste twee zinnen zie je anders dubbel. 

Lees meer in onze wiki.

 
Angela Capo
mail ons
 
 
Bekijk online versie
Klik hier om je af te melden voor de DVU-nieuwsbrief.

De Vrije Uitgevers | Kleine Koppel 32 | 3812 PH Amersfoort | 033-2100400
Copyright Ⓒ 2023 - All rights reserved.