Uitgeverij Penningboek   

Emmalaan 7
9752 KR  Haren


Uitgeverij Penningboek is in November 2010 van start gegaan.
Er zitten twee spannende historische romans in.

Emo s Labyrint - Ynskje Penning- ISBN 978-9081609913
Stormvloed - Ynskje Penning- ISBN 978-9033005664

In september 2019 verschijnt 'Overleven' over de lotgevallen van 7 Mariniers in WO2.


Y. Penning
Emo's labyrint

ISBN: 9789081609913

Een fascinerend boek over een van de meest opmerkelijke geestelijken uit de Noord-Nederlandse geschiedenis.
* Gebaseerd op de kroniek van Abt Emo van Wittewierum
* Een adembenemend verhaal op de grens van feit en fictie
* Meeslepend en ontroerend
* Volledig historisch verantwoord (ism Rijksuniversiteit Groningen)
* Met uitvouwbare kaart van Emo's complete reis

KORTE INHOUD:
In het jaar 1211 schenken parochianen van Wierum hun kerk aan Nijeklooster, het klooster van proost Emo. De bisschop van Munster mengt zich echter in de zaak en maakt de schenking ongedaan. Emo is diep verontwaardigd over zoveel onrecht. Hij reist midden in de winter naar Rome om zijn recht te gaan halen bij de paus en raakt ongewild betrokken bij de grote politieke problemen van zijn tijd.

OVER DE AUTEUR:
Ynskje Penning-van Staalduinen is afgestudeerd historicus en werkzaam als schrijver en beeldhouwer. Ze heeft ruim zestig titels op haar naam staan, waaronder de historische roman Stormvloed over de ondergang van het waddeneiland Bosch en de historische jeugdroman Moord op het ijs, waarmee ze verschillende prijzen won. Ynskje Penning is tevens oprichter van Penningboek.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2010 | 464 Pagina's | Uitgeverij Penningboek | Afmetingen: 230 x 150 x 43 mm | Gewicht: 768 gr.

€ 18,95  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Uitgeverij PenningboekYnskje Penning
Stormvloed

de spectaculaire ondergang van het Waddeneiland Bosch in het begin van de 80-jarige oorlog

ISBN: 9789033005664

Ynskje Penning
STORMVLOED
Tijdens de renovatie van een oud pand in de binnenstad van Groningen worden twee eeuwenoude dagboeken gevonden, samen met een geheimzinnige brief. De schrijfster van de brief, Almoed van Munster, bevindt zich op 1 november 1570 op het waddeneiland Bosch, terwijl een orkaan met veel geweld om haar blokhut raast.
In de tumultueuze tijd aan de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog ontmoeten twee jonge mensen elkaar tijdens een toernooi op de Fraeylemaborg: de vrijgevochten Almoed van Munster, stiefdochter van Johan de Mepsche, en Sebo de Bastaard, een vondeling die liefdevol is opgenomen door de familie Lewe op Asingaborg in Ulrum.
De wrede De Mepsche, luitenant van de Groningse stadhouder Aremberg, heeft hele andere plannen met zijn stiefdochter. Hij wil haar uithuwelijken aan een machtige Spaanse edelman aan het hof in Brussel, maar Almoed weet op het nippertje te ontsnappen.
De Mepsche stelt zich steeds grimmiger op ten opzichte van iedereen die vrijheid van godsdienst bepleit en zich tegen de Spaanse koning uitspreekt. De Slag bij Heiligerlee vormt het begin van de Tachtigjarige Oorlog, de Nederlandse vrijheidsstrijd.
Ook Sebo en Almoed moeten vluchten. Op het waddeneiland Bosch zijn ze veilig. Totdat een verwoestende vloedgolf alles verandert.
Ynskje Penning, schrijver en beeldhouwer, publiceert sinds dertig jaar romans, historische jeugdromans, school- en kinderboeken. Ze weet de regionale historie tot leven te brengen door historische feiten op intrigerende wijze te verweven met fictie.

Nederlandstalig | 5e Druk | 2007 | 221 Pagina's | Uitgeverij Penningboek | Afmetingen: 211 x 140 x 22 mm | Gewicht: 333 gr.

€ 17,00  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Uitgeverij Penningboek
17 juni 2019

Nieuwe DVU-site woensdag live

20 maart 2019

Nieuw model vergoedingen Kobo Plus (voor ebooks)