Geldermalsen Publications   

Rijksstraatweg 344
9752 CP  Haren
050-4062624Adrian Stahlecker
De Tovenaarszoon

Het bizarre leven van Klaus Mann

ISBN: 9789072370129

Klaus Mann (1906-1949), de 'tovenaarszoon', was de oudste zoon van Thomas Mann, de beroemde schrijver en nobelprijs-winnaar, die door zijn kinderen de 'tovenaar' werd genoemd. Openlijk homoseksueel en drugsgebruiker, stortte Klaus zich met hart en ziel in het internationale intellectuele en artistieke gebeuren tijdens het interbellum. Na de machtsovername door de nazi's in Duitsland vond de familie Mann na omzwervingen een toevluchtsoord in de Verenigde Staten. Klaus was daar een spil in de gemeenschap van Duitse emigranten en schrijvers, maar hij was ook thuis in de filmwereld van Hollywood. Hij trok intensief op met zijn zus Erika, maar de relatie met zijn vader Thomas was moeizaam. Zijn leven lang verlangde hij vergeefs naar diens waardering als zoon en als auteur. Een diep doodsverlangen loopt als een rode draad door al zijn handelingen en resulteerde in een zelfgekozen einde. Pas daarna kreeg Klaus brede erkenning voor zijn literaire werk. In deze biografie wordt Klaus geplaatst in de politieke en culturele context van zijn tijd. Daarnaast wordt met veel oog voor detail uitvoerig verhaald over zijn rondzwervingen door Europa en Amerika en over zijn wederwaardigheden met beroemdheden van toen, zoals Greta Garbo, Marlene Dietrich, André Gide, Alma Mahler en vele anderen. Zijn veelal vluchtige seksuele relaties vormden een essentieel onderdeel van zijn identiteit, evenals zijn frequente depressies. Uit het turbulente en bizarre leven dat de auteur schetst rijst het beeld op van een sensitieve, hoogst begaafde man met veel aandacht en compassie voor de mensen om hem heen. Een gekwelde geest, die ondanks alles toch trachtte zijn idealen te verwezenlijken en zichzelf te zijn.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2018 | 240 Pagina's | Geldermalsen Publications | Afmetingen: 268 x 210 x 25 mm | Gewicht: 1003 gr.

€ 35,95  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624Harriet Impey, Katie Pickwoad
A Bowlful of Happiness

ISBN: 9789072370068

Ligt echt geluk binnen handbereik? Dit boek voor kinderen van 4 jaar en ouder, vertelt het verhaal van de zoektocht van het kleine jongetje Kang naar geluk, meer dan 300 jaar nadat hij werd getekend op een Chinese pot. Hij zit gevangen in verdrietdoor de penseelstreek van de porseleinschilder, totdat hij door de wens van een conservator wordt bevrijd. Hij gaat op reis,alleen vergezeld door zijn wijze blauwwitte hobbelpaard. Onderweg krijgt hij gezelschap van Gelukbrengende Dieren: de Draak, de Leeuwhond, de Olifant, de Mandarijneend en de Feng Huang. Ze zijn allemaal vrijgelaten van hun borden en vazen, met ieder zijn eigen eigen kracht. Samen reizen ze door de Chinese cultuurgeschiedenis en gaan de decoraties op porselein in het museum binnen, zoals een bruiloft en een aanval door rovers. De personages en de ervaringen die Kang onderweg opdoet, leren hem dat geluk soms juist komt op het moment dat je het niet meer verwacht... De boekillustraties laten de rijke symboliek op Chinees porselein tot leven komen. De fantasie van het kind wordt geprikkeld door de levendige personages, afkomstig van echte stukken porselein uit het Rijksmuseum Amsterdam en het Keramiek Museum de Princessehof. Het verhaal introduceert spelenderwijs de symboliek op Chinese kunst en laat het kind kennismaken met de Chinese materiële cultuur uit de 16de, 17de en 18de eeuw. Het inspireert kinderen (en hun ouders) om écht te kijken naar kunstnijverheid, voorwerpen die lastig aantrekkelijk zijn te maken voor de doelgroep. Op dit moment, tijdens de tentoonstelling 10.000x Happiness in het Princessehof, wordt het boek gekoppeld aan een educatief programma en zoektocht door de tentoonstelling. De boek vormt een brug voor kinderen tot de Chinese belevingswereld, door onder andere het hobbelpaarde, nog een aantrekkelijk stuk speelgoed, waardoor het kind zich met een andere cultuur kan afficheren. Harriet Impey is 33, kunstenaar en vertaler gespecialiseerd in Aziatische kunst. Ze studeerde kunstgeschiedenis inCambridge and heeft haar eigen atelier, The Tulip and the Butterfly (www.thetulipandthebutterfly.com). Ze woont in Leiden met haar man en 2 kinderen. Katie Pickwoad is 33, kunstenaar en ontwerper. Zij doorliep Oxford Brookes en South Bank University, en werkt als freelance ontwerper in London. Harriet en Katie werken al samen sinds hun tweede jaar, maar dit is hun eerste kinderboek.

Engelstalig | 1e Druk | 2011 | Geldermalsen Publications | Afmetingen: 287 x 286 x 11 mm | Gewicht: 498 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624Harriet Impey, Katie Pickwoad
Een kom vol geluk

ISBN: 9789072370006

Ligt echt geluk binnen handbereik? Dit boek voor kinderen van 4 jaar en ouder, vertelt het verhaal van de zoektocht van het kleine jongetje Kang naar geluk, meer dan 300 jaar nadat hij werd getekend op een Chinese pot. Hij zit gevangen in verdrietdoor de penseelstreek van de porseleinschilder, totdat hij door de wens van een conservator wordt bevrijd. Hij gaat op reis,alleen vergezeld door zijn wijze blauwwitte hobbelpaard. Onderweg krijgt hij gezelschap van Gelukbrengende Dieren: de Draak, de Leeuwhond, de Olifant, de Mandarijneend en de Feng Huang. Ze zijn allemaal vrijgelaten van hun borden en vazen, met ieder zijn eigen eigen kracht. Samen reizen ze door de Chinese cultuurgeschiedenis en gaan de decoraties op porselein in het museum binnen, zoals een bruiloft en een aanval door rovers. De personages en de ervaringen die Kang onderweg opdoet, leren hem dat geluk soms juist komt op het moment dat je het niet meer verwacht...

De boekillustraties laten de rijke symboliek op Chinees porselein tot leven komen. De fantasie van het kind wordt geprikkeld door de levendige personages, afkomstig van echte stukken porselein uit het Rijksmuseum Amsterdam en het Keramiek Museum de Princessehof. Het verhaal introduceert spelenderwijs de symboliek op Chinese kunst en laat het kind kennismaken met de Chinese materiële cultuur uit de 16de, 17de en 18de eeuw. Het inspireert kinderen (en hun ouders) om écht te kijken naar kunstnijverheid, voorwerpen die lastig aantrekkelijk zijn te maken voor de doelgroep. Op dit moment, tijdens de tentoonstelling 10.000x Happiness in het Princessehof, wordt het boek gekoppeld aan een educatief programma en zoektocht door de tentoonstelling. De boek vormt een brug voor kinderen tot de Chinese belevingswereld, door onder andere het hobbelpaarde, nog een aantrekkelijk stuk speelgoed, waardoor het kind zich met een andere cultuur kan afficheren.

Harriet Impey is 33, kunstenaar en vertaler gespecialiseerd in Aziatische kunst. Ze studeerde kunstgeschiedenis inCambridge and heeft haar eigen atelier, The Tulip and the Butterfly (www.thetulipandthebutterfly.com).
Ze woont in Leiden met haar man en 2 kinderen.

Katie Pickwoad is 33, kunstenaar en ontwerper. Zij doorliep Oxford Brookes en South Bank University, en werkt als freelance ontwerper in London. Harriet en Katie werken al samen sinds hun tweede jaar, maar dit is hun eerste kinderboek.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2011 | 28 Pagina's | Geldermalsen Publications | Afmetingen: 288 x 284 x 10 mm | Gewicht: 528 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624Dick E.H. de Boer
Emo's Reis

ISBN: 9789072370105

2014 | Geldermalsen Publications | Gewicht: 0 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624Philippine Lugtigheid
Het stromende getij

herinneringen aan Deventer

ISBN: 9789072370112

Een bom op je kop ! Het is eind 1944. De IJsselbruggen in Deventer worden zwaar gebombardeerd door de geallieerden. Niet ver daar vandaan woont het domineesgezin Lugtigheid. De alarmsirenes gaan frequent af en het gezin schuilt in de kelder. Dan totaal onverwacht een voltreffer: lawaai, neerstortend puin, verstikkend stof, alles pikdonker! Ze overleven allemaal maar het duurt uren voor ze uitgegraven zijn. Er is opvang op een boerderij in de buurt - maar die komt in de frontlinie van de strijdende partijen te liggen. Wat doen zulke dramatische ervaringen met een jong kind ? Hoe verwerk je dat in je leven? De auteur, een beeldend kunstenaar, nu in de zeventig, beschrijft in een heel persoonlijk verhaal wat zij zich herinnert en hoe ze met deze emoties is omgegaan. Maar ook haar broers en zussen komen aan bod, met hun eigen herinneringen en reacties. Familiefoto's en afbeeldingen van kunstwerken van de auteur die betrekking hebben op deze episode, geven een visuele verdieping aan dit verhaal. Een document humain, ingebed in de Deventer stadsgeschiedenis.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2016 | 64 Pagina's | Geldermalsen Publications | Afmetingen: 262 x 195 x 12 mm | Gewicht: 250 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624Christiaan J.A. Jörg
Inner Journeys

the art of Els Jörg

ISBN: 9789072370075

Art is a reflection of its time and the art works made by Els Jörg are no exception. The vision of the artist, the way her hands shape, the atmosphere she evokes are not only linked to her own history. Her objects will be recognised by many as part of their own concerns and emotions, their search for meaning, their realisation of the ageless forces below the day-to-day life. Nature, the connection of mankind to his land, the myths and tales dealing with the secret of being are at the core of the work of this artist. She tries to visualise what can not be told, only drawn, or shaped. She wonders about the bonds between reality and spirituality, about the connections between the worlds we see and those we carry within. Els Jörg creates forcefully, but very sensitive. She shapes her own myths and legends, her own fetishes, and offers a shamanistic view. Her art is very personal, and at the same time it is a wonderful expression of a growing awareness shared by others world-wide. Her objects are strong and elegant, full of stories, evocative and strangely beautiful.

Engelstalig | 1e Druk | 2011 | 190 Pagina's | Geldermalsen Publications | Afmetingen: 310 x 249 x 24 mm | Gewicht: 1346 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624Mondeel
Kamer

ISBN: 9789072370082

Een fraai uitgegeven dichtbundel van een Groningse auteur die met verwondering en emotie naar zichzelf en de wereld om hem heen kijkt. Onverwacht en beeldend taalgebruik met herkenbare associaties. De titel verklaart Mondeel als volgt: "Kamers vormen het decor waarin herinnering en verbeelding hun spel spelen. Kamers worden ingericht en verlaten, gekoesterd en gehaat. Kamers worden uiteindelijk altijd geheugenkamers".

2013 | Geldermalsen Publications | Afmetingen: 231 x 162 x 10 mm | Gewicht: 139 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624Jan Wartena
Okers en spinsels

schilderijen en creaturen

ISBN: 9789072370099

Okers en Spinsels Jan Wartena Naast zijn werk als schoolbioloog heeft Jan Wartena altijd getekend en geschilderd. Hij schreef artikelen voor verschillende tijdschriften, boeken die hij zelf illustreerde, en maakte veel didactisch materiaal, zoals zijn natuurposters voor het IVN en Natuurmonumenten. De schilderijen en creaturen zijn gebaseerd op werkelijkheid en verbeelding. Het werk is ontstaan uit het waarnemen van de natuur, reiservaringen en uit verhalen. Tuin en wildernis zijn er in terug te vinden.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2014 | 104 Pagina's | Geldermalsen Publications | Afmetingen: 261 x 210 x 10 mm | Gewicht: 475 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Uitgeverij Geldermalsen Publications
050-4062624
20 maart 2019

Nieuw model vergoedingen Kobo Plus (voor eBooks)

14 maart 2019

Verdienmodel uitlenen eBooks via KB gewijzigd