De Publieke Zaak   

Sweelincklaan 113B
3723 JD  Bilthoven
0651858260


MaatschapWij is een beweging zonder juridische status, opgezet door vereniging De Publieke Zaak. Het voornaamste doel van MaatschapWij is het gezamenlijk bouwen aan een samenleving waarin welvaart én welzijn op basis van fundamentele menselijke waarden centraal staan en waarin continue vernieuwing wordt omarmd. Het logo van MaatschapWij, de ampersand, symboliseert de noodzaak en de wil tot samenwerken – altijd en overal.


Mickey Huibregtsen
Meer Wij

Over samen werken in de 21ste eeuw

ISBN: 9789083009209

Het begin van de 21ste eeuw is het toonbeeld geworden van toenemende verdeeldheid in vrijwel alle sectoren van de maatschappij. Hoewel de welvaart, objectief gemeten, bijna overal toeneemt, loopt de beleving van het welzijn snel achteruit. De stenen des aanstoots – Europa, migratie, milieu, relatieve armoede, maar ook Zwarte Piet – groeien niet alleen in aantal, maar ook in omvang en scherpte. Steeds meer groepen verdedigen hun positie door zich tegen andere groepen af te zetten. Politieke partijen lijken daaraan zelfs hun bestaansrecht te ontlenen. En dit alles gebeurt, terwijl we het eigenlijk steeds meer eens lijken te worden over onze centrale doelstellingen: de zwakkeren in onze maatschappij op een doelmatige manier beschermen, en zelf zoveel mogelijk vrijheid, veiligheid en voorspoed nastreven. In dit boek nodigt De Publieke Zaak inspirerende denkers en doeners uit hun licht te laten schijnen over de noodzaak en mogelijkheden om op hun terrein veel meer samen te werken en daarmee het tij van algehele desintegratie te keren. "Hoewel zwemmen aan de oppervlakte misschien een individuele sport lijkt, is het team om me heen altijd cruciaal geweest om succesvol te kunnen zijn. En wat voor zwemmen geldt, geldt in feite voor elke sport en ook voor de maatschappij als geheel: hoe meer ‘wij’, hoe succesvoller je bent." - Pieter van den Hoogenband "Laten we durf en lef tonen. Beginnen met vertrouwen en verbinden. Bedenken, dat economie uiteindelijk niet over geld, maar over het geluk van ons allemaal gaat. Ons realiseren, dat de aarde geen erfstuk is, maar een planeet in bruikleen voor de kinderen van vandaag en morgen." - Feike Sijbesma (DSM) "De ‘wij’ van ons wetenschapssysteem is een belangrijke kracht, die we moeten koesteren en die toe is aan een herwaardering." - Wim van Saarloos (KNAW)

Nederlandstalig | 1e Druk | 2019 | 190 Pagina's | De Publieke Zaak | Afmetingen: 200 x 124 x 18 mm | Gewicht: 233 gr.
Trefwoorden: amsterdam publishers; anita de horde; annette aris; anniek mauser; cees 't hart; cees anton de vries; de publieke zaak; democratie; dick benschop; draagvlak; feike sij

€ 16,95  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Uitgeverij De Publieke Zaak
0651858260
20 maart 2019

Nieuw model vergoedingen Kobo Plus (voor eBooks)

14 maart 2019

Verdienmodel uitlenen eBooks via KB gewijzigd