Babel & Voss Uitgevers   

Gijsbrecht van Aemstelstraat 10
1091 TC  Amsterdam
0628114878

http://www.reinjanmulder.nl/babel-voss/

In 2010 begonnen uitgeverij voor fictie, non-fictie en vertalingen van drie Amsterdammers met een achtergrond bij NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en De Geus.


Reinjan Mulder
Coffee Company

ISBN: 9789046811351

Wie zouden we zijn als we niet toevallig dat ene baantje hadden gekregen? En wie, als we niet die ene vrouw waren tegengekomen? Zouden we dan ons leven lang een kleine scharrelaar zijn gebleven, maar, wie weet,met een zeer enerverend liefdesleven? In Coffee Company komt een man in een eigentijdse koffiegelegenheid een onbekende tegen die in veel opzichten zijn tegenpool is, maar die toch als twee druppels water op hem lijkt. In de weken die volgen verdiept hun contact zich. In hun gesprekken tussen de lattes en de laptops gaan ze in op vragen als: wat maakt ons tot wat we zijn? Hoe belangrijk kan één toevallige ontmoeting zijn? Kortom: wat maakt dat we onsmislukt of geslaagd voelen in het leven? Coffee Company is een opwekkend verhaal over twee pratende mannen in een zwijgend café, waarin onder de oppervlakte soms peilloze diepten zichtbaar worden.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2011 | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 125 x 20 mm | Gewicht: 300 gr.

€ 18,45  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Maaike Bergstra, Teuntje Klinkenberg, Jessica Swinkels
Door Oost

Het literaire centrum van Amsterdam

ISBN: 9789490950149

Amsterdam Oost pretendeert nog steeds het literaire centrum van Nederland zijn. Na de boeken Oost en Meer Oost (beide 3de druk) is Door Oost alweer de derde (en dikste) bundel met verhalen uit en over Oost. Alma Mathijsen en Roman Helinski schilderen in hun verhaal de bizarre vogels van Amsterdam Oost, Marijke Schermer verplaatst zich in een uit elkaar gegroeid stel uit Oostpoort, Joyce Roodnat vertelt hoe een meisje uit de Finsenstraat zich verlooft met een Ajax-speler en Auke Kok stelt zich voor hoe hij Oost zou missen als hij er ooit weg zou gaan. Verder bijdragen van o.a. Henk Spaan, Eva Posthuma de Boer, Daniël Rovers, Nina Polak en Erik Rozing.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2018 | 144 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 125 x 17 mm | Gewicht: 215 gr.

€ 10,00  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Till Roenneberg
Het innerlijk uurwerk

alles over onze bioritmes

ISBN: 9789490950057

Ons leven wordt geregeerd door klokken. Maar niet alleen door klokken aan de muur of in onze computer, ook in ons lichaam zit een klok: een 'innerlijk uurwerk' dat dwingender is welke mechanische klok ook. In Het innerlijk uurwerk legt de chronobioloog Till Roenneberg uit hoe belangrijk bioritmes zijn voor ons alledaags gedrag.

Elk van de 24 hoofdstukken begint Roenneberg met een case study, een verrassend experiment of pakkende anekdote die zijn inzichten concreet maakt. Hoe werken jetlags? Kunnen 'nachtmensen' ooit 'vroege vogels' worden? Hoe reageert ons lichaam wanneer we wekenlang geen daglicht zien? En: hoeveel innerlijke uurwerken hebben wij eigenlijk?

Till Roenneberg is hoogleraar aan het illustere Instituut voor Medische Psychologie in München. Daarvoor werkte hij vier jaar in Harvard, waar hij nog altijd gastlessen verzorgt. Zijn Het innerlijk uurwerk verscheen dit jaar zowel in een populaire Duitse editie als in een hardcover bij Harvard University Press.

- Het eerste boek over chronobiologie voor een breed publiek.
- Auteur bezoekt Nederland in oktober 2012.
- Verschijnt bij het aanbreken van de wintertijd.
- Het biologische antwoord op de onthaastingsdiscussie.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2012 | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 124 x 26 mm | Gewicht: 331 gr.

€ 23,50  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Maaike Bergstra, Teuntje Klinkenberg, Jessica Swinkels
Meer Oost / 2

ISBN: 9789490950118

Twee jaar geleden verscheen 'Oost - het literaire centrum van Amsterdam', de eerste verzameling verhalen uit en over Amsterdam-Oost die al binnen twee maanden moest worden herdrukt. Sindsdien schreven een twintigtal schrijvers uit Oost, onder wie Herman Koch, Judith Koelemeijer, Elke Geurts en Gerbrand Bakker, op ons verzoek nieuw werk over Oost. Dat werk is nu gebundeld in 'Meer Oost', qua opzet en uitvoering gelijk aan deel 1. Mensen houden ervan verhalen te lezen over plekken die ze kennen. Maar dat is niet de enige reden om dit boek te maken. De opgenomen schrijvers willen ook interessante verhalen maken, in de overtuiging dat daarin een veel grotere wereld dan alleen Amsterdam-Oost weerspiegeld wordt. Toch komen in 'Meer Oost' veel van de bekende, lange straten in Amsterdam-Oost voor: de Javastraat, de Linnaeusstraat en de Zeeburgerdijk, en ook vertrouwde locaties als het Sportfondsenbad, de Albert Heijn op het Christiaan Huygensplein en café de Groene Olifant achter de Muiderpoort. Zanger Henk Hofstede van de Nits maakte bovendien voor 'Meer Oost' een nieuw lied over de Weespertrekvaart. Uit de eerste bundel 'Oost;' zijn inmiddels 13 verhalen geselecteerd voor een Engelse bundel van de Oxford University Press. Een teken dat er in Oost kwaliteit wordt geleverd...

Nederlandstalig | 3e Druk | 2015 | 160 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 125 x 12 mm | Gewicht: 165 gr.

€ 10,00  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Frits Marnix Woudstra
Melancholicaman

reis in stilstand

ISBN: 9789490950132

'Alsof alles nog niet gebeurd is.' Wat doet een vader als zijn zoon onder een trein is gelopen? Hij maakt pas op de plaats en probeert het verleden terug te roepen, het weer tot leven te laten komen. Dat deed in ieder geval Frits Marnix Woudstra, toen zijn zoon Lucas in 2013 overleed. En hij begon te schrijven, over de tijd voor 'alles' gebeurde, de tijd die nu een nieuwe glans kreeg. Genoeg voor een prachtig nieuw boek: 'Melancholicaman - Reis in Stilstand'. Frits Marnix Woudstra (Enschede, 1956) bezocht de AKI in Enschede en de Rijksakademie in Amsterdam en werd bekend met zijn schrijversportretten voor Vrij Nederland, NRC Handelsblad en het Haags Literatuurmuseum. Na de dood van zijn zoon Lucas (24) schreef hij het veelgeprezen memoriaal 'Lucas Casimir' (Thomas Rap) en 'Echo's van Egon'. Hij woont en werkt in Amsterdam Oost en Driemond. De pers over Frits Marnix Woudstra's debuut 'Lucas Casimir': 'mooi en ingetogen, met een zweem van melancholie' - Maarten Moll in Het Parool 'even prachtig als aangrijpend' - Tubantia 'hartverscheurend' ***** - De Telegraaf 'een kleine gevoelsencyclopedie, schrijnend maar luchtig, met gevoel voor de juiste details' - Carel Peeters in Vrij Nederland Achterplat: 'Wat valt er verder nog te melden, behalve dat we getweeën aan de waterkant zaten en we, als het begon te regenen, het binnenste van Epies Sentrum opzochten? Ik kreeg een door Anton samengestelde bundel gedichten, alle handelend over de dood, volgens hem het grote onderwerp van mijn verhalen. Nu ik dit schrijf, twijfel ik daar wel een beetje aan. Het gaat misschien meer over dingen, belevenissen die vroeger plaatsvonden en die enkel voor mij nog terug te halen zijn door ze weer op te roepen, erover te schrijven. Je zou kunnen zeggen dat ik dode dingen weer levend probeer te maken.'

Nederlandstalig | 1e Druk | 2017 | 112 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 201 x 118 x 13 mm | Gewicht: 219 gr.

€ 14,45  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Reinjan Mulder
Objectief Nederland ; objective Netherlands

een foto-experiment in 1974 ; a photography experiment

ISBN: 9789490950125

Bij de overdracht van zijn archief aan de Universiteit van Amsterdam vond schrijver en uitgever Reinjan Mulder in een verhuisdoos een uniek kunstproject terug dat hij in 1974 had gemaakt: 'Objectief Beeld van Nederland'. Het project dat Nederland liet zien 'zoals het was', zou in het Van Abbemuseum worden getoond, een rondreizende expositie door Nederland krijgen en een fotoboek, maar toen dat niet doorging, liet Mulder de beeldende kunst de beeldende kunst en ging hij de wetenschap in, en later de literatuur. Op het nippertje gealarmeerd verwierf het Rijksmuseum het project in 2012. In 'Objectief Nederland' presenteert Reinjan Mulder zijn project en vertelt hij over zijn werkwijze en de ideeën erachter. Hoe werd zijn ideaal van 'objectieve fotografie' uitgedacht en uitgewerkt? Behalve een uniek beeld van Nederland in 1974 geeft Objectief Nederland een ontroerend zelfportret van een bezeten fotokunstenaar die in zijn poging zijn voorkeuren en gevoelens uit te schakelen tot het uiterste ging, door uren in de vette klei van oostelijk Flevoland te baggeren, zich een nieuwbouwwoning in Velp binnen te praten, en met een motorvletje de Waddenzee op te gaan. Dankzij uitvoerige documentatie wordt in Objectief Nederland zichtbaar hoe een talentvolle, jonge kunstenaar onder moeilijke omstandigheden zijn missie volbracht. 'Reinjan Mulder [...] used photography to realize [his] concept as purely as possible, uninfluenced by a conscious or unconscious selection process, taste, conventions or other 'ballast.' Hans Rooseboom in: Modern Times - Photography in the 20th Century.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2016 | 176 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 241 x 174 x 15 mm | Gewicht: 538 gr.

€ 22,50  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Thomas Heerma van Voss
Onzichtbare boeken

ISBN: 9789490950101

Ik werd vanaf de zijlijn bij het geheel betrokken. Misschien ben ik eigenlijk altijd wel aan de zijlijn blijven staan, hoewel mijn rol op een dag officieel een naam kreeg. Mijn broer haakte na twee boeken af, hij had er geen tijd meer voor of geen zin meer in - wat natuurlijk op hetzelfde neerkwam. Toen ik hem ernaar vroeg zei hij: ''Ik vocht in die tijd tegen psychische malheur. En ik ergerde me ook te veel aan de eindeloze randzaken. Eigenlijk: het uitgeven zelf.' Ik nam zijn plaats over. Tijdens een college over experimentele poëzie van eeuwen geleden, waarbij de docente elke leerling dwong om een bladzijde hardop voor te lezen, werd ik gebeld door Daniël. Ik mompelde dat ik naar de wc moest, haastte me de gang op en hoorde Daniël zeggen: 'Wil je misschien redacteur worden? We hebben nog geen auteurs en betalen geen salaris. Maar het is een investering.' Ik dacht: investeren, dat klinkt goed, dat wil ik weleens proberen. Bovendien: welke twintigjarige krijgt nou de kans zelf boeken uit te geven en te redigeren?

Nederlandstalig | 1e Druk | 2014 | 48 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 202 x 116 x 6 mm | Gewicht: 101 gr.

€ 12,50  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Maaike Bergstra, Marian Boyer, Claartje van den Broek, Teuntje Klinkenberg
Oost

verhalen uit het literaire centrum van Amsterdam

ISBN: 9789490950071

Wat hebben Gustaaf Peek, Maartje Wortel en Huub van der Lubbe met elkaar gemeen? Ze wonen in Amsterdam-Oost. De buurt die bekend werd door het werk van Bloem (Dapperstraat), Nescio (Oosterpark) en Gerard Reve (Betondorp) is hard op weg het literaire epicentrum van Nederland te worden. Vorig jaar is het initiatief 'Schrijvers uit Oost' gestart, met nieuwe verhalen, interviews en discussies over het stadsdeel. In Oost zijn deze bijdragen voor het eerst gebundeld. Wanda Reisel Maartje Wortel Tjitske Jansen Huub van der Lubbe Anton Valens Ivo Victoria Hans Aarsman Anja Sicking Philip Snijder Gustaaf Peek Simone van Saarloos & vele anderen

Nederlandstalig | 1e Druk | 2013 | 192 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 125 x 14 mm | Gewicht: 180 gr.

€ 10,00  Consumenten: bestel hier  
Boekhandels: bestel via Centraal Boekhuis

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Nicol Ljubic
Als was het liefde

ISBN: 9789490950064

Een alleenstaande moeder schrijft brieven aan een onbekende man die een levenslange gevangenisstraf uitzit wegens moord op vier jonge vrouwen. Onder begeleiding van de gevangenisdominee mag ze hem twee keer ontmoeten, en zo ontwikkelt ze tegen wil en dank een gevoel voor hem dat ze niet kan thuisbrengen. Is het medelijden met een man aan wie de staat al op jonge leeftijd alles heeft ontnomen? Het verzet van een voormalige 68'er? Of is dit wat ze liefde noemen? Nicol Ljubic (1971) werd geboren in Zagreb en woont in Berlijn. Zijn roman Zeezwijgen, over een strafzaak voor het Joegoslaviëtribunaal, was genomineerd voor de Duitse Boekenprijs 2010 en de Europese Literatuurprijs 2012 en won zowel de Verdi Literatuurprijs als de Adelbert-von-Chamisso-Förderpreis 2011. Als was het liefde is zijn tweede boek bij Babel & Voss Uitgevers. De Nederlandse kranten over Zeezwijgen: * 'Een meesterlijk boek dat zonder effectbejag laat zien dat het verleden je nooit los zal laten.' **** - Het Parool. * 'Een subliem, innemend boek dat lang bijblijft na lezing.' - De Morgen. * 'Het is zijn subtiele verteltechniek die het boek aangrijpend maakt.' - NRC Handelsblad.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2013 | 192 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 125 x 18 mm | Gewicht: 255 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Vamba Sherif
De getuige

ISBN: 9789490950026

Voor de kok Onno verandert binnen een paar dagen zijn wereldbeeld. Zijn zoon krijgt moslimvrienden en bekeert zich tot de Islam, de marktkraam waar hij groente koopt wordt door een Marokkaan overgenomen, en in zijn vredige buitenwijk wordt hij gefascineerd door een Afrikaanse vrouw die in het asielzoekerscentrum verblijft.

In De getuige schildert Vamba Sherif een scherp portret van een Nederland in verandering. Daarin zijn buitenlanders niet altijd wie ze lijken te zijn en is moeilijk te onderscheiden wie daders waren en wie slachtoffers in de bloedige conflicten die hen naar Nederland hebben gebracht. Het met grote urgentie geschreven verhaal escaleert wanneer de Afrikaanse in Onno’s huis een landgenoot tegenkomt.

Vamba Sherif (1973) bracht zijn jeugd door in het Liberiaanse Kolahun en in Koeweit. Tijdens de Golfoorlog vluchtte hij naar Nederland, waar hij asiel kreeg en Nederlands leerde. Hij debuteerde in 1999 met Het land van de vaders en publiceerde daarna Het koninkrijk van Seba en de ‘Afrikaanse Krimi’ Zwijgplicht. Sinds dit jaar verschijnt zijn werk ook in Engeland, Frankrijk en Duitsland, waar hij een succesvolle leesreis hield en naast David Grossman en Roberto Bolaño op de LitProm Bestenliste belandde. De getuige is Vamba Sherifs eerste boek bij Babel & Voss.

Over Zwijgplicht:

'Een Afrikaanse Heart of Darkness', Ilija Trojanov.
'Shakespeare in het regenwoud', Berliner Zeitung.

Omslag: Stefan Glerum.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2011 | 192 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 124 x 17 mm | Gewicht: 211 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Gert Boel
De roman

ISBN: 9789490950088

Een Brusselse zetter raakt bevriend met een vrouw die in de jaren zeventig uit Oost-Europa is gevlucht. Haar man, een vooraanstaande dissident, is onder onduidelijke omstandigheden verdwenen. Hij besluit de zaak uit te zoeken en roept de hulp in van een inspecteur die hij van televisie kent.

Gert Boel (1984) is leraar Nederlands op een middelbare school in Brussel. Hij publiceerde eerder in de bundel Aangeboord talent, in twee edities van het literaire tijdschrift Das Magazin en in nrc.next.

- De ontdekking van Das Magazin.
- Promotie in België en Nederland.
- 'Boel toont verbeelding en heeft materiaal voor een hele roman in handen.' - de Standaard.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2013 | 192 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers

Zal niet verschijnen

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Toine Donk, Katrijn Van Hauwermeiren, Daniel van der Meer
De Tien - Das Magazin

de beste jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen

ISBN: 9789490950095

Met: Özcan Akyol, Hanna Bervoets, Yannick Dangre, Christophe Van Gerrewey, Daan Heerma van Voss, Thomas Heerma van Voss, Philip Huff, David Pefko, Joost de Vries en Maartje Wortel. Voor dit bijzondere boek maakte Das Magazin een definitieve selectie van de tien beste jonge schrijvers van dit moment. Kortweg: De Tien. Het zijn de auteurs uit Nederland en Vlaanderen die het gezicht zullen vormen van de literatuur van morgen. Een halfjaar lang werkte elk van hen aan een nieuw verhaal dat hun schrijverschap definieert. De verhalen behoren tot hun beste werk. Daarom is dit boek liefdevol vormgegeven door Vruchtvlees en geïllustreerd door een keurkorps aan tekenaars: Father Futureback, Hedof, Gino Bud Hoiting, Jordy van den Nieuwendijk en Saa Ostoja. Comité De Tien Herman Brusselmans, Toine Donk, Katrijn van Hauwermeiren en Daniël van der Meer.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2014 | 228 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 241 x 160 x 26 mm | Gewicht: 543 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Eva-Anne le Coultre
Echte boer zoekt dito vrouw

liefde in tijden van media

ISBN: 9789490950033

Boer zoekt Vrouw is al jaren het best bekeken programma van de Nederlandse televisie. In Echte boer zoekt dito vrouw laat Eva-Anne Le Coultre zien wat er met een samenleving gebeurt wanneer vijf miljoen mensen naar hetzelfde programma kijken. De invloed van Boer zoekt Vrouw is enorm: al deze mensen praten over dezelfde boeren en vrouwen en stellen zo samen vast wat er wel en wat niet tot 'het normale' behoort.

Terwijl we met Le Coultre meekijken naar scènes op de boerderij, toont de filosofe hoe Boer zoekt Vrouw ons ongemerkt opvoedt in de liefde, in het praten over onze gevoelens en in onze opvattingen over mannen en vrouwen, ouderschap, en stad en platteland. De moraal van Boer zoekt Vrouw lijkt simpel: 'gewoon jezelf zijn'. Maar in de praktijk blijkt dat niet zo eenvoudig. Dat zegt iets over de dilemma's van onze tijd, waarin 'authenticiteit' een marketingterm is geworden en geen enkele rol zo moeilijk te spelen is als die van jezelf.

Eva-Anne Le Coultre (1976) werkt aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze publiceerde eerder Ik denk/Cogito, een inleiding in de filosofie. Opgegroeid als stadskind in Amsterdam-Noord, woont ze nu met haar gezin op het Groningse platteland.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2011 | 224 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 124 x 17 mm | Gewicht: 257 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Daniël van der Meer, Daniel van de Meer
Groeipijn

ISBN: 9789490950040

Een illuster gezelschap auteurs heeft het Vossius Gymnasium in Amsterdam doorlopen. Nu dient zich een nieuwe generatie aan. In zes verhalen schrijven jonge auteurs die de afgelopen tien jaar van het Vossius zijn gekomen over één thema: coming of age. Uit verschillende invalshoeken staan ze stil bij de lasten van het opgroeien. Groeipijn verzamelt zes unieke en exclusieve verhalen van de jongste lichting.

Met verhalen van:
Niels Gerson Lohman (1985), auteur van de roman Een rijk alleen (te verschijnen in januari 2012)
Daan Heerma van Voss (1986), auteur van de roman Een zondagsman (2010)
Thomas Heerma van Voss (1990), auteur van de novelle De allestafel (2009)
Iris Koppe (1985), auteur van de romans Rosiri (2007) en De man met de schaar (2011)
Jonathan van het Reve (1983), auteur van de novelle De boot en het meisje (2007)
Isabelle van der Velpen (1993), Vossius-lichting 2011.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2011 | 160 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 124 x 15 mm | Gewicht: 193 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Daan Heerma van Voss, Daniel Meer, Reinjan Mulder
Wat we missen kunnen

manifest tegen de overdaad

ISBN: 9789490950019

Wat we missen kunnen

Een nieuw boek van een nieuwe uitgeverij. Met medewerking van Arnon Grunberg, Jan Jaap van der Wal, Allard Schröder, Felix Rottenberg, Leo Vroman, Hanna Bervoets, Jonathan van het Reve, Kees van Kooten en anderen.

In het manifest Wat we missen kunnen gaat een groep dwarse auteurs en opinieleiders op zoek naar het hedendaags 'teveel'. Hebben we echt alle artikelen nodig die in ons Wetboek van Strafrecht staan? Hebben we naast boeken voor volwassenen en kinderboeken ook nog aparte kinderboeken voor volwassenen nodig? Moeten de Staten-Generaal werkelijk elk jaar weer op Prinsjesdag door de koningin en haar voltallige familie geopend worden?

In dertig prikkelende lemma's beschrijven de auteurs een dieptepunt aan irritante, belachelijke en vaak ook overbodige verschijnselen die naar hun idee een beter leven in de weg staan. Van kunst in de openbare ruimte (Arie Boomsma), via televisiepresentator Twan Huys (Daan Heerma van Voss) en ongelukkige dertigers (Laura Blanken), tot aan taalgrappen (Micha Wertheim) en 'mijzelf' (Kees van Kooten).

Wanneer we eenmaal weten wat we missen kunnen, zo stelt het manifest, weten we ook wat 'genoeg' voor ons is. Waarmee het boek meteen een gids voor een beter leven is. Een sprankelend 'manifest tegen de overdaad', vol goedgeschreven suggesties voor een nieuw en beter Nederland.

Volledige lijst van auteurs:

René Appel, Karim Benammar, Farid Benmbarek, Bilal Benyaich, Hanna Bervoets, Laura Blanken, Arie Boomsma, Vincent van Gerven Oei, Arnon Grunberg, Daan Heerma van Voss, Thomas Heerma van Voss, Kees van Kooten, Daniël van der Meer, Jessica Meijer, Sander van Opzeeland, Marja Pruis, Fanny van de Reijt, Jonathan van het Reve, Felix Rottenberg, Floor Rusman, Deru Schelhaas, Rob Schouten, Allard Schröder, Jelte Sondij, Jouke Turpijn, Joost de Vries, Leo Vroman, Jan Jaap van der Wal, Micha Wertheim en Reijer Zwaan.

* Verschijnt: 30 september 2010
* Omslag: Piet Parra
* Uitvoering: Paperback
* Formaat: 12,5 x 20 centimeter
* Omvang: 192 pagina's
* Prijs: ca. ¿ 15,-
* ISBN: 978-94-90950-01-9
* NUR: 320
* Vertegenwoordiging: Gerard Pels Boekdiensten
* +31 (0)6 23769142

Nederlandstalig | 1e Druk | 2010 | 190 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 124 x 18 mm | Gewicht: 238 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878Nicol Ljubic
Zeezwijgen

ISBN: 9789490950002

Zeezwijgen laat zien hoe een nieuwe generatie Europeanen worstelt met een onverwerkt oorlogsverleden. De roman vertelt het verhaal van Robert en Ana, een Kroaat en een Servische die elkaar in Berlijn ontmoeten. De liefde botst op Ana´s verleden: haar vader staat terecht voor oorlogsmisdaden in de Joegoslavische burgeroorlog. Vervreemd van zijn vriendin, vertrekt Robert naar het tribunaal in Den Haag in de hoop meer te weten te komen over zijn verloren Ana en de oorlog die hij zelf niet heeft meegemaakt. Nicol Ljubic (1971) is geboren in Zagreb en groeide op in Zweden, Griekenland, Rusland en Duitsland. Hij is journalist en woont in Berlijn. Meeresstille was genomineerd voor de Deutscher Buchpreis 2010 en won zowel de Verdi Literaturpreis 2010 als de Adelbert-von-Chamisso-Förderpreis 2011. 'Een boek vol vragen en poëtische momenten dat op het oog eeuwige zekerheden met een nieuwe blik ondermijnt', Frankfurter Allgemeine Zeitung. 'Boordevol Welthaltigkeit', NRC Handelsblad. Oorspronkelijke titel: Meeresstille (Hoffmann und Campe) Vertaling: Nelleke van Maaren. Omslag: Stefan Glerum.

Nederlandstalig | 1e Druk | 2011 | 192 Pagina's | Babel & Voss Uitgevers | Afmetingen: 200 x 125 x 19 mm | Gewicht: 232 gr.

Uitverkocht

meer informatie/contact   

Babel & Voss Uitgevers
0628114878
17 juni 2019

Nieuwe DVU-site woensdag live

20 maart 2019

Nieuw model vergoedingen Kobo Plus (voor ebooks)