Onze mensen

Momenteel werken er acht mensen bij De Vrije Uitgevers.

Patricia Rijkse 
Sinds 2016 werk ik bij De Vrije Uitgevers. Ik handel de communicatie af, en verleen ondersteuning aan klanten en medewerkers. Ik heb hiervoor ruim zes jaar bij het Centraal Boekhuis gewerkt als accountmedewerker, waardoor ik veel ervaring heb met het CB op praktisch, administratief en commercieel vlak, bijvoorbeeld klachtafhandeling, adviseren van uitgevers over aanleveringen, uitleveringen en voorraadbeheer.

gerard

Gerard Keijsers
Ik ben de directeur van De Vrije Uitgevers. En ontwikkel diensten die we kleine uitgevers kunnen aanbieden. Ik ben opgeleid tot journalist en schreef in 1999 mijn eerst boek Van alle wereldzeeën, dat ik samen met medeauteur Peter Paul uitgaf onder Klapwijk & Keijsers Uitgevers. Het boek is verfilmd tot Koken op Zee. Ik schreef daarna nog Uit alle windstreken en Net even anders en geef boeken van andere auteurs uit.

Roemer Lievaart
Ik ben de financiële man en verantwoordelijk voor de automatisering en de website van De Vrije Uitgevers. Altijd naarstig op zoek naar manieren waarop uitgevers zelf zo eenvoudig mogelijk hun zaken kunnen regelen. Daarnaast ben ik acteur, regisseur en schrijver voor theater en film. Ik schreef een boek over films maken, en rolde zo het uitgeversvak in. Het filmboek is inmiddels een bescheiden bestseller.

Willemien

Willemien van der Zee
Sinds april 2017 ben ik het team komen versterken. Ik werk als administratief medewerker. Dat doe ik vier dagen in de week. Hiervan werk ik er twee op kantoor en twee thuis. 

Willem Veenstra
Sinds eind 2017 werk ik mee in de automatisering. DVU heeft een uitgebreide en complexe automatisering waar ik een mooie uitdaging vind in het uitbreiden en onderhouden ervan.
Op donderdag ben ik op kantoor.

Huub van Aalst 
Sinds begin 2018 ben ik de vertegenwoordiger van De Vrije Uitgevers. Ik ben aanwezig op de inkoopbeurzen en ik breng ook tussen de beurzen in titels onder de aandacht van de boekhandel. 


Diederik Samwel
Sinds het voorjaar van 2018 versterk ik het team van De Vrije Uitgevers. In de komende periode ga ik gevarieerde boekpresentaties organiseren in het land, zal ik teksten redigeren en auteurs begeleiden. Tegenwoordig schrijf ik geregeld voor de VPRO-gids en verzorg ik ook een maandelijkse cultuurrubriek in het 360 Magazine.

Esther

Esther van der Vijgh
Sinds oktober 2017 ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie van De Vrije Uitgevers en dat bevalt erg goed. Het is een leuk team en er zijn veel ideeën en initiatieven. Doordat alles zo goed geautomatiseerd is, werken we volledig papiervrij en kan ik ook prima vanuit huis werken. 

 


17 juni 2019

Nieuwe DVU-site woensdag live

20 maart 2019

Nieuw model vergoedingen Kobo Plus (voor ebooks)